Medisch Zakwoordenboek der Geneeskunde – Coëlho
Bestel direct »

Het Zakwoordenboek der Geneeskunde – ook wel de ‘Coëlho’ of ‘het rode boekje’ genoemd – bevat 40.000 medische termen en een groot aantal afkortingen, waaronder veel Engelse. Door middel van verwijzingen wordt de samenhang aangegeven met andere termen en begrippen.
De duidelijke en beknopte omschrijvingen van de medische terminologie zijn geschreven volgens de nieuwe spelling van het Groene boekje van 2005. Het medisch zakwoordenboek is een zeer volledig naslagwerk; het bevat alle actuele ontwikkelingen in de geneeskunde en de biomedische wetenschappen.

Medisch zakwoordenboek van Coëlho

Het Zakwoordenboek der geneeskunde geldt al ruim 60 jaar als hét medisch woordenboek. Inmiddels is het medisch zakwoordenboek al toe aan de 30e editie. De omschrijvingen zijn geactualiseerd, tevens zijn veel nieuwe begrippen en afkortingen toegevoegd, waaronder anticipatie, bariatrische chirurgie, DNA-chip, gamma knife, HAART, interstitiële cystitis, jaccoudsyndroom, lichtensteintechniek, metaboolsyndroom, nekplooimeting, quarantaineplasma, terminale sedatie en weaning. De leesbaarheid van trefwoordenomschrijving is verbeterd.

Het zakwoordenboek is bestemd voor iedereen die door studie of beroepshalve met de medische terminologie te maken heeft, zoals verpleegkundigen, verzorgenden, apothekersassistenten, artsen, doktersassistenten, paramedici en studenten die hiervoor worden opgeleid.

Titel: Coëlho zakwoordenboek der geneeskunde
Auteurs: Coelho, Jochems, A.A.F., Joosten F.W.
Druk: 30
Taal: Nederlands
Uitgever: Elsevier Gezondheidszorg

Gerelateerd